Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (2023)

De staat Californië (California) is de op twee na grootste staat van de Verenigde Staten, wat ook duidelijk merkbaar is als je het hebt over het weer en klimaat van Californië. Met een oppervlakte van 423.970 vierkante kilometer is deze meest zuidwestelijke staat van de VS ongeveer tien keer zo groot als Nederland. Dat merk je in het aantal klimaatzones dat Californië rijk is en de grote verschillen die er in het weerbeeld kunnen ontstaan binnen de staat op eenzelfde moment. Wie een rondreis door Californië maakt, zal dit zeker merken. In de zomer kunnen temperatuursverschillen van maar liefst 30 graden of meer optreden tussen de koelste en de heetste plek binnen Californië. Terwijl Crescent City in het noorden nog geen twintig graden meet als maximumtemperatuur, kan het in de zinderend hete Death Valley tegen de vijftig graden worden (in de schaduw!).

Het grootste deel van Californië heeft een mediterraan klimaat. Langs de kust is er vooral sprake van een gematigd mediterraan klimaat (type Csb volgens de Köppen-Geiger classificatie), iets meer landinwaarts en langs het zuidelijke deel van de kust is er sprake van een warm mediterraan klimaat (type Csa).

In het noordwesten van Californië is er een kleine zone (Shasta Cascade) met een gematigd landklimaat (type Dsb), omdat achter de westelijke berghellingen van de Sierra Nevada de invloed van zee snel afneemt en dit stuk te noordelijk ligt om net als de zuidelijke regionen een woestijnklimaat te hebben. Het oostelijk deel van de staat, met name ten zuidoosten van Lake Tahoe en het zuidoosten van Californië, heeft te maken met woestijnklimaten van de types Bwh (warm) en Bwk (koud). Het betreft hier het zuidelijke deel van de Sierra Nevada, de Mohavewoestijn en Imperial Valley.

Ontdek de populairste vakantiebestemmingen in Californië

Bekijk direct het klimaat van de populairste toeristische bestemmingen in Californië:

>Death Valley

>Los Angeles

>San Francisco

>Venice Beach

>Yosemite National Park

Coronamaatregelen voor Californië

Hoe zit het met de coronamaatregelen voor Californië? Het kan zo zijn dat je voor de reis naar Californië te maken krijgt met inreisvoorwaarden (bijvoorbeeld vaccinatie, negatieve coronatest en eventueel boosterprikken). Ter plaatse kun je tijdens je vakantie te maken krijgen met coronaregels. Gelukkig heeft touroperator TUI de actuele coronaregels voor Californië in een overzicht gezet:

Bekijk alle coronamaatregelen voor Californië

De meeste mensen die een vakantie naar Californië boeken, die doen dat in de vorm van een rondreis. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat rondreizen door Californië en eventueel nog andere staten. Ten eerste zul je onderweg te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Soms kunnen die verschillen groot zijn. Houd dat in je achterhoofd op het moment dat je in gaat pakken voor je vakantie. Ten tweede heb je een ESTA nodig voor je reis naar Amerika. Die regel je voor vertrek via internet. Dankzij het ESTA is een visum overbodig.

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (1)

Neerslag

Op het gebied van de jaarlijks hoeveelheden neerslag die in Californië gemeten worden, zijn er aanzienlijke verschillen.

Het zuidoostelijke deel van Californië, dat bestaat uit woestijngebieden en bergen, is erg droog. De hoeveelheden neerslag zijn hier beperkt tot maximaal enkele centimeters per jaar. Dit gebied behoort tot de droogste gebieden van de Verenigde Staten.

De Central Valley is vrij droog dankzij de beschutte ligging achter de Coast Ranges (bergketens). Ten noorden van de stad Stockton nemen de neerslaghoeveelheden snel toe. De Sierra Nevada is vrij nat, met name de westelijke strook, waar de regen die vanaf de zee aangevoerd wordt als het ware blijft hangen.

Het noordwesten van Californië is het natste, met hoeveelheden neerslag die op sommige plekken zelfs boven de drieduizend millimeter per jaar uitkomen. De hoeveelheden kunnen hier van jaar tot jaar aardig uiteenlopen.

Zon

Californië is een zonnige bestemming, met uitzondering van de noordwestelijke kustgebieden. De hoofdstad Sacramento scoort hierbij het beste met maar liefst 73% zonnige uren van het totaal mogelijke uren met zon. Ook de kuststeden Los Angeles (72%) en San Francisco scoren op het gebied van zonneschijn zeer goed. Niet voor niets heeft L.A. het imago van een stad waar de zon vrijwel altijd schijnt en de sterren in hun dure cabrio's genieten van het heerlijke weer. Een witte kerst zul je in L.A. niet meemaken, daarvoor moet je in Californië toch echt de bergen in.

Winters weer

Terwijl je langs de zuidwestkust van Californië kunt genieten van de winterzon, kunnen er in de bergen in het noordoosten flinke hoeveelheden sneeuw vallen. Het record van aantal centimeters sneeuw in één kalendermaand is in Californië geregistreerd. In januari 1911 noteerde Alpine County maar liefst 991 centimeter sneeuw. Dat is bijna tien meter, voldoende om vrijwel ieder Nederlands huis helemaal in de sneeuw te laten verdwijnen, tenzij je een grachtenpand in de Amsterdamse binnenstad bezit. In de hoger gelegen delen van de Sierra Nevada sneeuwt het in de wintermaanden regelmatig. De hoogste regionen kunnen gemiddeld per jaar op zo'n 750 tot 1000 centimeter sneeuw rekenen, die vooral in de periode november tot en met maart valt. In het noordwesten van Californië kunnen ook sneeuw en vorst voorkomen, maar in veel mindere mate dan in de bergen.

Orkanen

Enkele honderden kilometers ten zuiden van San Diego is tijdens het orkaanseizoen volop kans op orkanen, tropische stormen en tropische depressies. Deze kunnen wel eens iets noordelijk afbuigen, maar nooit ver genoeg om Californië als tropische storm te bereiken. Een natuurverschijnsel waar je hier wél rekening mee moet houden, maar dat niets met het klimaat te maken heeft, zijn aardbevingen. Californië ligt op een actieve breuklijn (de San Andreasbreuk), waar met regelmaat aardschokken en aardbevingen geregistreerd worden. Wetenschappers verwachten daarom ook dat Los Angeles ooit een keer door een zware aardbeving vernietigd zal worden of in ieder geval dermate beschadigd zal raken dat wederopbouw bijna tot een faillissement van de Verenigde Staten zal leiden.

Mist

De koele golfstroom die bekend staat als de California Current (Californische stroom) zorgt voor de aanvoer van relatief koel zeewater, waardoor de temperaturen langs de kust in de zomer wat getemperd worden. Een kenmerkend Californisch verschijnsel dat optreedt als gevolg van het relatief koele zeewater is de mist die vanaf zee het land optrekt. Niet zelden is San Francisco gehuld in mist die vanaf zee het land optrekt. Deze mist wordt veroorzaakt door opstijgende warme lucht in het oosten, waardoor er relatief veel koelere vochtige lucht vanaf zee als het ware aangezogen wordt. Door de temperatuurverschillen van de aangezogen lucht en de aarde ontstaat deze mist. Dit verschijnsel is langs bijna de hele kust regelmatig waar te nemen, met uitzondering van het zuidelijke deel (ten zuiden van Santa Barbara). ). De mist zorgt er niet alleen voor dat de temperaturen in de zomer vaak aan de lage kant uitvallen, ook de gevoelstemperatuur is door de vochtige lucht vaak lager dan wat de thermometers aangeven.

Hitte

Het zuidoostelijke deel van Californië staat bekend om de extreem hoge temperaturen die hier gehaald kunnen worden. Death Valley behoort in de zomermaanden tot de heetste plekken op aarde. Niet voor niets dat van deze extreme weersomstandigheden dankbaar gebruik gemaakt wordt om nieuwe auto's in hun ontwikkelingsfase in deze regio uit te testen. De naam Death Valley is niet uit het niets ontstaan. In de zomer is het hier zonder water of andere vloeistoffen niet lang uit te houden. Dagtemperaturen van dik boven de veertig graden in de schaduw zorgen voor weersomstandigheden die door weinigen als aangenaam ervaren worden.

100 graden

Leuk wetenswaardigheidje is dat het verschil tussen de hoogst gemeten en de laagst gemeten temperatuur ooit in Californië precies honderd graden is. Op 10 juli 1913 is in Death Valley een hoogste temperatuur van 57 graden Celsius gemeten. Een kwart eeuw later is in Boca, nabij de grens met Nevada, een laagste temperatuur van -43 graden geregistreerd. Dat was op 20 januari 1937.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (2)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (3)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (4)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (5)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (6)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (7)
maximum temperatuurminimum temperatuururen zonneschijn per dagdagen neerslag per maandhoeveelheid neerslag per maandwater temperatuur

januari

(Video) Northern California weather: Rain, snow and wind on the way this weekend

19℃

8℃

7

7

14℃

februari

20℃

9℃

8

5

14℃

maart

21℃

10℃

9

6

14℃

april

22℃

11℃

10

3

15℃

mei

24℃

13℃

9

2

16℃

juni

26℃

15℃

10

1

17℃

juli

29℃

17℃

12

1

18℃

augustus

30℃

18℃

11

2

(Video) State leaders discuss climate change, solutions at California Extreme Heat Symposium

19℃

september

29℃

17℃

9

2

18℃

oktober

26℃

15℃

8

3

17℃

november

22℃

11℃

7

4

16℃

december

20℃

8℃

7

5

15℃

0-5 mm = NIHIL

|

6-30 mm =

|

31-60 mm =

|

61-100 mm =

|

101-200 mm =

|

meer dan 200 mm =

januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (8)

maximum temperatuur

19℃

20℃

21℃

22℃

24℃

26℃

29℃

30℃

(Video) California Drought: Water releases and why reservoir levels are kept low in winter

29℃

26℃

22℃

20℃

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (9)

minimum temperatuur

8℃

9℃

10℃

11℃

13℃

15℃

17℃

18℃

17℃

15℃

11℃

8℃

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (10)

uren zonneschijn per dag

7 891091012119877
Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (11)

dagen neerslag per maand

7 56321122345
Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (12)

hoeveelheid neerslag per maand

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (13)

water temperatuur

14℃

14℃

14℃

15℃

16℃

17℃

18℃

19℃

18℃

17℃

16℃

15℃

0-5 mm = NIHIL

|

6-30 mm =

|

31-60 mm =

|

61-100 mm =

|

101-200 mm =

|

meer dan 200 mm =

Meer klimaatinformatie

Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaalbeeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers. Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo.

(Video) Weather or Not preview: Lee Goldberg’s 2022-23 winter outlook
kans op (zeer) warm weerkans op winters weerkans op langdurige neerslagkans op orkanen (cyclonen)zonzekerheidUV-index

januari

UV 6-8

februari

UV 6-8

maart

UV 8-10

april

UV 10+

mei

UV 10+

juni

UV 10+

juli

UV 10+

augustus

UV 10+

september

UV 8-10

oktober

UV 6-8

november

UV 6-8

december

UV 3-6

klikhiervoor uitleg over de symbolen

januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember

kans op (zeer) warm weer

kans op winters weer

kans op langdurige neerslag

kans op orkanen (cyclonen)

zonzekerheid

UV-index

UV 6-8

UV 6-8

UV 8-10

UV 10+

UV 10+

UV 10+

UV 10+

UV 10+

UV 8-10

UV 6-8

UV 6-8

UV 3-6

klikhiervoor uitleg over de symbolen

(Video) Llegó la temporada invernal a Estados Unidos

FAQs

Hoe warm is het gemiddeld in California? ›

Klimaat Californië

De staat Californië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Californië is 25°C en er valt in een jaar tijd 340 mm regen.

Hoe warm is het in California in de winter? ›

December en januari zijn met een maximumtemperatuur van 12 graden Celsius en een minimumtemperatuur van 3 graden de koudste maanden. De zonnigste maanden zijn juni en juli met 14 zonuren per dag. Mei en augustus volgen op de voet met 13 zonuren per dag. In de winter is het minder zonnig.

Wat is de warmste staat in Amerika? ›

Het zuidwesten van het land - de staten Arizona, New-Mexico, Texas en Oklahoma - is het warmste en vochtigste gebied van de Verenigde Staten. Hier komt heftige storm, compleet met tornado's, regelmatig voor. De zomers zijn erg warm. Temperaturen kunnen oplopen tot wel 38°C.

Is het altijd warm in LA? ›

Klimaat in Los Angeles

De gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden Celsius. In de zomer is het gemiddelde 25 graden Celcius en in de winter is het mild met een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celsius. Januari is met 7 graden de koudste maand van het jaar en augustus de warmste.

Hoe lang is het vliegen naar California? ›

Hoe lang is het vliegen naar Californie? De vluchtduur naar deze zonnige staat is minimaal 11 uur.

Hoe duur is het leven in California? ›

Als u een week wilt doorbrengen in Californië zullen de kosten van uw verblijf: 700 EUR (691 USD) -een voordelig verblijf voor 7 dagen in Californië 1,200 EUR (1,200 USD) - een budgetreis van 7 dagen in Californië 1,600 EUR (1,500 USD) voor een verblijf van een week comfortabel in Californië

Waar blijft het warm in de winter? ›

De dichtstbijzijnde bestemmingen met warm weer in de winter zijn de Canarische Eilanden (gemiddeld 21 graden, 4,5 uur vliegen), Egypte (23 graden, 4,5 uur vliegen), de Kaapverdische Eilanden (25 graden, 6 uur vliegen) en Gambia (30 graden, 6 uur vliegen).

Wat is de beste tijd om naar Amerika te gaan? ›

Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meeste aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei en juni en september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. Tijdens de maanden juli en augustus is het niet alleen druk qua toeristen, maar kunnen de temperaturen ook flink oplopen.

Wat is een mild klimaat? ›

Dit klimaat is gekenmerkt door een gemiddelde maandneerslag van minder dan 30 mm dat in de droogste maand in de zomer, en in de natste maand in de winter een hoeveelheid neerslag die gemiddeld ten minste driemaal zo groot is als die in de droogste maand in de zomer.

Waar is het altijd mooi weer? ›

Ecuador wordt ook wel het land van de eeuwige lente genoemd, want de temperatuur schommelt vrijwel altijd rond de 25 graden. Wij in Nederland ervaren dat eerder als eeuwige zomer, maar goed: lekker is het sowieso. Er is ook nog eens genoeg te beleven in het Zuid-Amerikaanse land.

Wat is het mooiste deel van Amerika? ›

Mooiste Staat Amerika

Uiteraard zijn de meningen hierover verdeeld. Maar toch kan je er wel van uit gaan dat Californië, Utah en Arizona voor de meeste mensen de top 3 van mooiste Amerikaanse Staten bekleden. Dat is vooral te danken aan de hoge concentratie en grote verscheidenheid aan nationale parken.

Waar in Amerika is het warm in februari? ›

In het noorden van Florida komt het kwik in februari net boven de 20 graden uit. Wat verder naar het zuiden is het nog wat warmer, zeker in Miami en Florida Keys. Zo warm als in de zomermaanden wordt het niet, maar met een gemiddelde temperatuur van 24 graden in februari is het nog best aangenaam.

Welk land is niet te warm in de zomer? ›

1. Oostenrijk: prima weer voor een actieve vakantie. Houd je niet van hele warme vakantielanden, dan scheelt het natuurlijk al als je in het voor- of najaar op vakantie kunt. Maar als je gebonden bent aan de zomervakantie, dan is het geen aanrader om naar bloedhete landen als Kroatië, Griekenland of Turkije te gaan.

Is LA veilig? ›

Maar feitelijk is Los Angeles een veilige en leuke stad, hoewel dat niet betekent dat je niet goed op jezelf en je spullen moet letten. Onthoud het alarmnummer 911, waarmee je alle hulpdiensten in Los Angeles en heel de Verenigde Staten bereikt.

Hoe veilig is LA? ›

Nederlanders denken vaak, door alle crime-series op tv, dat LA een erg onveilige stad is. Er zijn uiteraard wijken waar u als toerist niets te zoeken hebt - denk aan Compton en Inglewood - en alle wijken in het zuidoosten van de stad zijn armer en sowieso niet interessant voor toeristen.

Wat kost een vliegticket naar Californië? ›

Over vluchten naar Californië
Beste prijs enkele reis€ 277
Beste prijs retour€ 413
Snelste vliegtijd18u 55m
Uitgevoerd door6 vliegmaatschappijen

Hoeveel kost een vliegticket naar California? ›

Vliegen naar Californië
Goedkoopste vlucht gevonden358 €, San Francisco
Goedkoopste maand om te vliegenfebruari
Gemiddelde vliegtijd vanaf Nederland11 uur 2 min
Goedkoopste luchthaven voor vertrekAmsterdam Schiphol
Populairste luchtvaartmaatschappijenDelta

Is het duur in Los Angeles? ›

Is Los Angeles een dure stad? De gemiddelde prijzen in Los Angeles zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Los Angeles moet je er 1.08 keer meer voor betalen dan in Nederland.

Wat kost een ontbijt in Amerika? ›

Reken op ongeveer 50 dollar voor ontbijt, lunch en avondeten als kosten Amerika per dag. Dit bedrag is natuurlijk erg afhankelijk van wat jullie plannen zijn en je hebt het redelijk zelf in de hand. Als je je ontbijt en lunch bij de supermarkt haalt kun je de kosten eenvoudig inperken.

Wat kost 2 weken Amerika? ›

Georganiseerde reizen
Aantal dagenPrijs vanaf
Highlights of the Wild West17 dgn€1331
California dreamin'14 dgn€1759
Strandvakantie Florida9 dgn€924
Californië, Arizona, Nevada en Utah18 dgn€1897
3 more rows
7 Aug 2022

Wat kost 3 weken Amerika? ›

Totaal overzicht kosten rondreis West-Amerika voor 3 weken
Kostenposten rondreis westkust AmerikaTotaalprijs bij 2 personen voor 3 weken
Openbaar vervoer€ 40
Hotelovernachtingen€ 1500
Eten en drinken€ 1500
Totale prijs rondreis Westkust-USA€ 6540
4 more rows
29 Mar 2022

Waar is het warmer dan 25 graden in maart? ›

Denk bijvoorbeeld aan Kaapverdië waar het ook in maart zo'n 25 graden is of ga naar Thailand waar het eigenlijk altijd lekker is.

Waar is het 25 graden in februari? ›

Zo kun je naar Egypte, waar het bijvoorbeeld in Hurghada 22 graden is. Of ontdek het verre oosten met een vakantie in Dubai waar het in februari ongeveer 25 graden is. Erg populair in de winter is Kaapverdië. Op het Kaapverdische eiland Sal is het in de tweede maand van het jaar ook zo'n 25 graden is.

Waar in Europa is het mooi weer in maart? ›

Boek dan een ticket naar de zon voor een flinke portie vitamine D. Wil je weten waar het warm is in maart? Bekijk ons overzicht met bestemmingen waar het aangenaam weer is in maart.
...
Waar is het warm in maart?
LandStadGemiddelde temperatuur
SpanjeGran Canaria21°C
CyprusPaphos18°C
ItaliëSardinië15°C
7 more rows
23 Feb 2022

Kan je naar Amerika Corona? ›

De kleurcode van het reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika is groen. Dit betekent dat de veiligheidssituatie vergelijkbaar is met die in Nederland. Let op: U kunt reizen naar de Verenigde Staten van Amerika, maar er zijn corona-inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland.

Wat moet je weten als je naar Amerika gaat? ›

Feiten en cijfers
HoofdstadWashington D.C.
Oppervlakte9.826.675 km2 (250x zo groot als NL)
Inwoners323.995.528 inwoners (2016)
GodsdienstChristelijk: 79,8%, Joods: 1,4%, Moslim: 0,6%
Tijdsverschil5 tot 10 uur eerder
4 more rows

Wat moet je zien als je naar Amerika gaat? ›

De 15 mooiste plekken in Amerika die je gezien móet hebben
 1. Grand Canyon. Geen enkel ander natuurfenomeen in Amerika komt in de buurt bij de Grand Canyon. ...
 2. Key West. ...
 3. New York City - Central Park. ...
 4. Miami Beach. ...
 5. San Francisco - Golden Gate. ...
 6. Yellowstone National Park. ...
 7. Hawaï ...
 8. Zion National Park.
4 May 2022

Welk klimaat is het warmst? ›

A: tropisch. De warmste maand is gemiddeld minimaal 18°C.

Wat is het warmste klimaat? ›

3: Death Valley (Verenigde Staten): 56,7 graden

Als je El Azizia niet meerekent, dan is Death Valley in Californië de warmste plek ter wereld. Daar werd op 10 juli 1913 een temperatuur gemeten van 56,7 graden Celsius. Om precies te zijn gebeurde dat in een plaatsje met de toepasselijke naam Furnace Creek.

Wat is slecht voor de klimaat? ›

Welke milieuproblemen zijn er? Eten belast het klimaat, door energiegebruik en de uitstoot van broeikasgassen (CO2, methaan en lachgas). Voor de productie is bovendien een groot deel van het beschikbare land en water nodig.

Waar is het nooit donker? ›

De aarde draait met een gekantelde as ten opzichte van de zon, en in de zomermaanden is de Noordpool naar de zon gericht. Daarom gaat de zon voor enkele weken niet onder boven de poolcirkel. In Noorwegen is Spitsbergen de plek waar de middernachtzon het langst te zien is.

Wat is het warmste land van Europa? ›

Griekenland is in de zomermaanden gemiddeld het warmst en ook nog eens het op één na droogste land van Europa.

Waar in april 25 graden? ›

Met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden is april een uitstekende maand voor Kaapverdië. De populairste eilanden voor een zonvakantie zijn Sal en Boa Vista (met als bekendste plaatsjes Santa Maria en Sal Rei).

Wat is de armste staat van Amerika? ›

MISSISSIPPI

De armste staat van Amerika, de meeste obesitas-patiënten en de slechtste educatie.

Wat is de rijkste stad van Amerika? ›

Niet New York, met het peperdure Manhattan, of Californië, met het puissant rijke Silicone Valley en de duurste stad in het hele land, San Francisco, zijn de welvarendste staten. Dat is Connecticut. Met een gemiddeld inkomen van 60.000 euro per inwoner, is het met afstand de rijkste staat in Amerika.

Wat is het gemiddelde inkomen in Amerika? ›

De Verenigde Staten

De salarisrange van mensen die werken in de VS, ligt daarentegen tussen de 2.264 en 8.383 euro per maand. Het is lastig om de kosten voor levensonderhoud te vergelijken met die van Nederland, want dat kan al per staat en zelfs binnen een staat heel erg verschillen.

Wat zijn de warmste landen in februari? ›

Waar schijnt de zon in februari? Vooral buiten Europa zijn veel landen met warm weer en zon in februari.
...
Lees dan ons andere blog met 10 warme winterzonbestemmingen in Europa!
 1. De Canarische Eilanden (Spanje) Temperatuur: ...
 2. Kaapverdië Temperatuur: ...
 3. Gambia. ...
 4. Curaçao. ...
 5. Jamaica. ...
 6. Yucatán (Mexico) ...
 7. Cuba. ...
 8. Thailand.

Wat is het warmste Canarische eiland in februari? ›

Met deze warme temperaturen verdient Lanzarote zeker een plekje in de lijst met warmste Canarische Eilanden in de winter. Op het eiland geniet je 330 dagen per jaar van ruim 7 zonuren per dag. Voor de Canarische Eilanden winterzon zit je op Lanzarote dus zeker goed!

Waar is het het warmst in Europa in februari? ›

De Canarische Eilanden vormen de warmste plek in Europa om de winter door te brengen.

Welk land altijd 20 graden? ›

Gran Canaria

Ook dit Canarische Eiland heeft net het hele jaar door een ontzettend stabiel klimaat. De temperatuur daalt er overdag vrijwel nooit onder de 20 graden en de zon laat zich ook in de winter regelmatig zien.

Waar is het nooit zomer? ›

Lofoten, Noorwegen: 23 mei tot 18 juli. Tromsø, Noorwegen: 17 mei tot 26 juli. Noordkaap, Noorwegen: 11 mei tot 2 augustus. Longyearbyen, Spitsbergen: 18 april tot 25 augustus.

Waar is het boven de 20 graden in januari? ›

Zo zijn de tot Spanje behorende Canarische eilanden een ideale bestemming als je in januari naar de zon wilt. Laad in aangename temperaturen van rond de 20 graden je batterij op en ontdek op je gemak idyllische dorpen en overweldigende natuur op bijvoorbeeld Lanzarote of Gran Canaria.

Wat is de gevaarlijkste stad van Amerika? ›

Zo blijkt uit recente gegevens van de FBI dat de stad Memphis, Tennessee op nummer 1 staat van de meest gevaarlijke steden van Amerika. Waarom deze stad op nummer 1 staat, heeft dus onder andere te maken met de hoeveelheid misdaden die in de stad plaatsvinden.

Kun je water uit de kraan drinken in Los Angeles? ›

Het kraanwater in Los Angeles is drinkbaar, maar dit betekent niet dat je het water uit de decoratieve fonteinen in de winkelgebieden kunt drinken. Dat water is namelijk niet drinkbaar en bestaat voornamelijk uit gerecycled water.

Hoeveel dagen heb je nodig in Los Angeles? ›

Hoeveel dagen Los Angeles? LA is een reusachtige stad en het verkeer staat er vaak vast. Om een goede eerste indruk van de stad te krijgen, raden we je daarom aan er 3 dagen te verblijven. Dit geeft je voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken en bij te komen van je jetlag.

Hoe warm is het in California in december? ›

Gemiddeld is het maximaal 13°C in december in Californië en minimaal rond de 5°C. Er valt in december op 8 dagen neerslag met een totaal van 51 mm en is deze maand 23 dagen droog in Californië.

Waardoor heeft Californië droge zomers? ›

Volgens deze onderzoekers bestaat in de Californische zomer een exponentieel verband tussen het bosbrandoppervlak en het dampdruktekort. Dat belooft weinig verbetering naarmate de temperatuurstijging doorzet en het vochttekort toeneemt.

Wat voor weer is het in California in januari? ›

California heeft in januari temperaturen tussen de 11°C en 21°C. Het is zeker iets gematigder in januari, maar het is wel een goed idee om een extra laag kleding mee te nemen, voor het geval dat. Je kunt in januari ongeveer 3 tot 8 dagen regen verwachten in California.

Welk weer is het in California? ›

Weer in California op dit moment

De huidige temperatuur in California, USA, is 19°C. De verwachte maximale temperatuur is 25°C. De verwachte minimale temperatuur is 18°C.

Waar is het warmer dan 25 graden in december? ›

Hier is het warm in december

Caribische eilanden, de Afrikaanse kust, het mysterieuze en zonnige Mexico en de pareltjes van Europa: de Canarische Eilanden. Er zijn meer dan genoeg bestemmingen waar het warm is in december.

Wat is het warmste land in december? ›

20 warme winterzonbestemmingen in december
BestemmingGemiddelde temperatuur in december
1. Gran Canaria, Spanje21 °C
2. Fuerteventura, Spanje20 °C
3. Madeira, Portugal16 °C
4. Algarve, Portugal16 °C
16 more rows
15 Jul 2020

Wat is de beste tijd om naar Amerika te gaan? ›

Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meeste aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei en juni en september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. Tijdens de maanden juli en augustus is het niet alleen druk qua toeristen, maar kunnen de temperaturen ook flink oplopen.

Waar staat Californië bekend om? ›

California. Wereldsteden, nationale parken, hoge bergen, dichtbegroeide bossen met de grootste bomen ter wereld, heerlijke stranden, wintersportoorden en een van de heetste plekken op aarde. Welkom in Californië, een van de meest diverse staten van de Amerika.

Welke dieren leven er in California? ›

Langs de Californische kust komen tuimelaars, bruinvissen, zeeotters, Californische zeeleeuwen, grijze walvissen, noordelijke zeeolifanten en gewone zeehonden voor. Het meest symbolische zoogdier van Californië, het dier staat zelfs op de staatsvlag, is nog steeds de gigantische grizzlybeer.

Hoe rijk is California? ›

California is een staat aan de westkust van de Verenigde Staten. California vormt de bevolkingsrijkste staat van het land, met 39,2 miljoen inwoners (2021). De staat heeft een oppervlakte van meer dan 420.000 km² en is meer dan 10 keer zo groot als Nederland.
...
Streken.
NaamInwonertal
Riverside317.000
Santa Ana309.000
11 more rows
7 Jun 2022

Hoe laat wordt het donker in California? ›

Zonsopgang en zonsondergang California, Verenigde Staten - Missouri
Huidige datum18 oktober 2022
Huidige tijd06:44
Zonsopgang vandaag07:23
Zonsondergang vandaag18:26
TijdzoneUTC-5
3 more rows

Waar in Amerika warm in december? ›

Mits je niet noordelijker gaat dan Los Angeles, want in San Francisco komen de temperaturen in de winter niet boven de 20 graden uit. Het perfecte gebied voor winterzon in Californië ligt tussen Los Angeles en San Diego waar het ongeveer rond de 22 graden wordt.

Hoe koud is het in januari? ›

Januari was met gemiddeld 3,2 °C iets aan de koude kant, maar winterweer kwam ondanks dat de stroming in de eerste week vaak oostelijk was nauwelijks voor.

Hoe laat is het in zuid California? ›

Meer over de tijd in Los Angeles
Huidige tijd22:31
IANA tijdzoneAmerica/Los_Angeles
Jouw tijdsverschil2 uur vroeger dan Chicago
UTC tijdsverschilUTC-7 7 uur vroeger dan UTC

Waarom is het zo koud in San Francisco? ›

San Francisco heeft een gematigd zeeklimaat, met milde winters en vrij koele zomers als gevolg van het koude zeewater dat de temperatuur in de zomer tempert. Het koude zeewater wordt veroorzaakt door de aanvoer van het water door de Californische Golfstroom.

Waar is het koud in Amerika? ›

Winters in Noord-Amerika zijn veel kouder dan bij ons. En dat terwijl Nederland noordelijker ligt dan bijvoorbeeld New York. De reden: de overheersende windrichting op deze breedtegraden is westelijk. In Nederland is dit milde zeelucht, maar in het midden en oosten van Amerika is het juist koude continentale lucht.

Videos

1. California Has An Energy Emergency!
(Andrew Klavan)
2. California Will Experience a 'Megaflood,' Scientists Predict
(NowThis News)
3. Will We Survive Climate Change?
(Andrew Klavan)
4. Gevangen in de klimaatfuik | Karel Beckman met Marcel Crok
(Cafe Weltschmerz)
5. Lights Out: Climate Control & the Energy Crisis
(AIER)
6. Climate change in cities looks like...
(ATTN:)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated: 03/06/2023

Views: 5941

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.